-50 % NUOLAIDA MATCHAI SU KODU "MATCHA" Nemokamas siuntimas nuo 39,99 €

Japonijos dvasios beieškant vol 1 – Oišy Izakaja

Prisijunkite prie mūsų kelionės po japoniškumo paieškas Lietuvoje ir atraskite naujus skonius ar patirtis

2 min skaitymo

japoniskas maistas tsukemono
japoniskas maistas tsukemono

Ieškant autentiškų japoniškos kultūros skonių, japoniški restoranai tampa tikrais atradimų lobynais. Daugeliui pasirodys, kad galima ieškoti tik tradiciškai, nuo sušių iki ramen‘ų, bet yra tokių vietų, vietelių, restoranų, kurie siūlo tokią kulinarinę kelionę, kuri nukelia tiesiai į Japonijos širdį. Nesvarbu, ar esate nepatyręs ragautojas, ar smalsus gurmanas, norintys atrasti naujus skonius, japoniškos virtuvės scena žada nepamirštamą patirtį. Prisijunkite prie mūsų kelionės po japoniškumo paieškas Lietuvoje ir atraskite tikrus skonių nuotykius.

Pradžiai kviečiame susipažinti su izakaja – tai japoniško baro formatas, kuriame patiekiami alkoholiniai gėrimai ir įvairūs užkandžiai. O Vilniaus širdyje Trakų gatvėje egzistuoja tikra japoniška dvasia dvelkiantis Oišy Izakaja – mažas, gal net ankštas su atvira virtuve (tad pasirenkite užuosti viską ar net „prakvipti“), autentiškas savo patiekalais, gėrimais ir atomosfera.

Pirmas susidūrimas su meniu – nustebins, nes bus daug autentiškų japoniškų patiekalų žodžių ir maisto pasirinkimus it sudoku reikės sužymėti popierėlyje. Tokia meniu užsakymo forma dar labiau leis jums prisiliesti prie to, kas gana populiaru Japonijos suhi ar ramen restoranuose (čia bent jau ne meniu užsakymo automatas (ko apstu Japonijoje valgymo vietose), o mums priimtinesnis variantas - popierius ir pieštukas). Kai kurie patiekalai meniu turi nuotraukas – tad bus lengva suprasti, jei ne – klauskite personalo, o jei esat intravertas – besirinkdami patiekalus paieškokite kaip jie atrodo internete. Bet jei neesate išrankūs, užsisakyti po patiekalą iš kiekvienos opcijos. O jos yra keturios: Yakitori (kitaip tariant ant iešmelių sumauti maži gabalėliai mėsos, žuvies ir pagrilinti), Takoyaki (tai apvalios tešlos rutuliukai, kurių viduje yra gabalėlis dažniausiai aštuonkojo, o Oišy siūlo ir su krevetėmis, ar šhitaki grybais, ar varškės sūriu ir saulėgrąžomis), Tsukemono (marinuotos daržovės, kurios tiks kaip užkandis ar kaip garnyras) ir Otsumami (įvairūs užkandžiai, dažniausiai sūrus, kurie Japonijoje yra tikrieji užkandžiai prie gėrimų, be abejo dažiniausiai alaus, sakės).

Rekomenduojame: rezervuokite stalelį, užsisakykite daugiau skirtingų patiekalų ir be abejo autentiško japoniško gėrimo ir mėgaukitės pilnu stalu mažų patiekalų.