-50 % NUOLAIDA MATCHAI SU KODU "MATCHA" Nemokamas siuntimas nuo 39,99 €
Matcha desertų magija - žalioji energija
3 min skaitymo


Ar kada nors bandėte desertus su matcha? Jei ne, tai tikrai pats laikas išbandyti! Kad matcha yra tikras „supermaistas“, turintis daugybę naudingų savybių, pristatinėti turbūt nebereikia, bet kalbant apie jos naudą, tikrai verta prisiminti ir tiems, kas ieško į savo kasdieninę rutiną įtraukti daugiau sveikesnės gyvensenos elementų, prašom: matcha gausi antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir mažina uždegimus, turi daug vitaminų, mineralų, folio rūgšties, kalio ir geležies, jos sudėtyje esantis L-teaninas padeda atsipalaiduoti ir gerina nuotaiką, o viena iš ypatingų matcha savybių yra tai, kad joje esantis kofeinas išsiskiria lėtai, todėl energijos lygis pasiskirsto tolygiai per visą dieną. Galime teigti, kad tai tikras sveikatos eliksyras, kuris gali praturtinti jūsų kasdienę mitybą.
Jei vartoti matchą kaip arbatą, vietoj kavos ar tiesiog dar vieną gėrimą jums neatrodo patrauklu, primenu, kad matcha – ne tik arbata, bet ir puikus ingredientas desertams.
Štai jums 3 desertai su matcha, kuriuos galite lengvai pasigaminti namuose ir nustebinti ne tik save, bet sužavėti ir kitus. Matcha smulkiai sumalti žaliosios arbatos milteliai, kilę iš Japonijos išsiskiria ryškiai žalia spalva ir unikaliu skoniu, todėl įprasti ir visiems ragauti desertai kaip tinginys ar sūrio pyragas pavergs nauju, netikėtu prieskoniu.
Matcha saldainiai – triufeliai
Švelnūs, kvapnūs ir šilkinės tekstūros.
• 100 g. plakamosios grietinėlės gerai sumaišyti su 2 v.š. matcha miltelių iki pastos tekstūros.
• 100 g. sviesto ištirpinti su 100 g. balto šokolado, po to įmaišyti 1 v.š. cukraus, 2 lengvai suplaktus kiaušinius ir 1,5 v.š. miltų. Pabaigai įmaišyti paruoštą matcha pastą.
• Kepti orkaitėje, įkaitintoje 165°C 20 cm kvadratinėje formoje, ištiestoje kepimo popieriumi, o kepimo indą pastatykite ant grotelių, įdėtų į didesnę kepimo skardą, į kurią įpilkite vandens. Kepti 40-45 min., atvėsinus palikite nakčiai šaldytuve, uždengus folija.
• Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir prieš patiekiant apibarstykite Matcha milteliais.
Matcha tinginys
Lietuviška klasika su žiupsniu japoniško prieskonio.
• Skardinę kondensuoto pieno ištirpinti su 200 g. sviesto.
• Įmaišyti 2 v.š. matcha miltelių.
• Masę užpilti ant sutraiškytų 340 g. sausainių, gerai išmaišyti, sudėti į norimą formą, suslėgti, šaldyti per naktį šaldytuve.
• Prieš valgant apibarstyti matcha milteliais.
Matcha sūrio pyragas
Ypatingai švelnios tekstūros ir mažiau saldus nei klasikinis sūrio pyragas
• 390 g. kambario temperatūros kreminį Philadelphia sūrį gerai išplakti su 130 g. cukraus.
• Įmaišyti 2 didelius kambario temperatūros kiaušinius.
• Įpilti 100 g. šaltos riebios grietinėlės ir gerai išplakti.
• Atskirai sumaišyti 2 a.š. kukurūzų krakmolo su 2 v.š. matcha miltelių ir 1/4 a.š. druskos, įmaišyti pusę paruošto kremo, o vėliau įmaišyti ir visą kremą.
• Masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą 15 cm. skersmens skardą, kepti 230 °C orkaitėje 25 min., atvėsinti kambaryje ir per naktį šaldytuve.
Matcha musas - putėsiai
Labai greitai pagaminamas ir vegetariškas variantas ypatingai nustebins tuos, kad mėgsta "nesaldžius" desertus. Keturioms mini porcijoms paruošti reikės:
• elektriniu trintuvu viską gerai sutrinti iki vientisos masės: 1 avokadą, 1/2 puodelio tiršto kokosų kremo, 1 v.š. matcha miltelių, 3 v.š. klevų sirupo.
• supilstyti į mažus desertinius indėlius ir šaldytuve palaikyti mažiausiai 2-3 valandas.








Atraskite Dekoti
Klientų aptarnavimas
Naujienlaiškis
info@dekoti.lt
+37068444219
© 2024. All rights reserved.
Pirkimas ir informacija